Fii obsedat cu propriul tau potential, zice poza.

Ca in fiecare an, noi ne-am pus zilele astea niste intrebari esentiale:
– cat am progresat anul trecut?
– ce proiecte noi putem incepe pe baza a ceea ce stim deja, si pe baza a ce putem asimila in perioada urmatoare?
– cat suntem dispusi sa investim?
– cum si ce putem face ca anul asta sa fie si mai rodnic ca anul trecut, si sa ne atingem obiectivele?

Niciodata, dar niciodata nu ne comparam cu altcineva. Daca un pas facut de altcineva ne inspira si simtim ca ni s-ar potrivi, e ok. Daca nu, singura unitate de masura ne suntem noi.
Fiecare avem propriile incercari, fiecare avem nevoile, dorintele, si ritmul propriu in care ne facem treaba.

Ce anume imprumutam din modul in care isi desfasoara altii activitatea?

De obicei mici trucuri care stim ca sunt realizabile si se pot strecura in rutina noastra.
Niciodata nu mergem pe schimbat radical un lucru, pentru ca o noua rutina dureaza pana se implementeaza complet, plus ca noua ne place cea pe care o avem deja.

Pe langa acele mici elemente, citim. Citim ce au de zis sau ce au mai facut unii care financiar o duc mai bine ca noi, pentru ca pe acea latura vrem sa ne dezvoltam, apoi adaptam la activitatea si dinamica noastra.

Ce nu facem absolut niciodata?
Nu ne setam obiective imense, catre care bajbaim apoi, si la final de an tot nerealizate raman.

Atunci cand iti propui mai multe obiective mici, am descoperit ca ai mai multe sanse sa le atingi si sa le bifezi pe rand, decat sa ai mai putine obiective dar foarte mari, pe termen scurt, lucru care ajunge sa te sperie. Chiar daca tu ti le-ai setat.

Planurile pentru anul asta nu vi le spun pana nu se implinesc, dar ele merg pe tiparul de mai sus.

Sunt lucruri pe care le putem realiza, cu mici schimbari in programul zilnic, cu efort mediu si cu pastrarea determinarii.

Ce ne face sa ramanem determinati si perseverenti?
Obiectivele.

Obiectivul nostru niciodata nu sunt banii la modul general, ci concret, ce facem cu ei.

De exemplu inainte de Craciun am stiut exact ce urmeaza sa facem cu banii produsi de amandoi in sezonul de iarna. Avem de luat inca o magazie ca sa scoatem sacii de cereale din casa si rafturile de scule, de prelungit solarul, de delimitat gradina, de pregatit gradina pentru primavara, de luat inca un cotet de gaini.

Cat ne costa toata treaba? Pai “atat”. Am tras cat s-a putut pentru acel “atat”.

Mai departe ce avem de facut? Pai avem de refacut acoperisul, baza gardului, fosa, etc, etc. Evaluam, o luam din aproape in aproape si continuam cu munca.

Anul asta lucram la venit pasiv, plus un proiect international foarte dragut.

Abia astept sa vad ce o sa iasa.

Care e treaba cu obiectivele in noul an?
Te pastreaza concentrat, iti dau un scop si odata cu scopul ti se mentine stima de sine. Odata cu bifarea fiecarui punct de pe lista cu “de facut”, stima de sine creste.

Cum creste? Prin simplul fapt ca ti-ai demonstrat ca poti. Sau poate ai ceva de demonstrat celor care ani de zile ti-au zis ca nu poti. Ca nu ai tu stofa de afacerist, ca nu stii tu sa faci aia sau ailalta, ca esti prea batran sa inveti o limba noua, prea lenes sa slabesti, prea incuiat sa lucrezi cu persoane straine, prea antisocial sa ai clienti de orice fel, ai prea putine clase sa faci un plan de afaceri si  esti prea las sa incepi proiecte noi.
Indiferent cui ii dedici micile tale succese, mai intai si mai intai te bucuri si te faci mandru pe tine. Si asta te face sa te simti bine.
E ok si daca nu ai alt plan in afara de prosperitatea mentala. Ca sa faci orice, ai nevoie sa fii bine mai intai in capul si in sufletul tau. Asa ca daca anul asta nu vrei decat sa te bucuri de lucrurile mici si de viata in general, iar e perfect. Asta e un obiectiv in sine.

Sunt departe, foarte departe de a fi considerata vreun expert in orice, nici nu este asta scopul meu, dar din cand in cand va mai impartasesc din lucrurile pe care noi le facem. Din toate astea, voi sa luati ce considerati ca va foloseste 🤗

Ati inceput anul cu vreo strategie? Aveti obiective stabilite pentru acest an?

Elena
Follow Me
Ultimele postari ale lui Elena (vezi toate)

Articole recomandate

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: