Biscuiti, ostenii mei! Apologia disperarii

Henry David Thoreau, un filozof care a trait acum vreo 200 de ani, zicea in profundul lui geniu asa: “Este o caracteristica a intelepciunii sa nu faci lucruri disperate”.

E greu cu intelepciunea la “doamna directoare” Adriana Braescu, motiv pentru care, la multe luni de cand i-a fost adresata o scrisoare deschisa pe care a ignorat-o in clasicu-i stil, a facut ieri o miscare disperata.

Mai stiti articolul scris strict bazat pe fapte legat de Frauda Cerehard, da?

Acolo va aratam cateva raspunsuri oficiale de la autoritatile din UK, care, concluzionand, zic “bai, fratilor, noi am auzit de problemele cauzate de astia, dar sa dea naiba daca stim cine sunt. Ca scoala la noi sigur nu sunt.”

Ei au zis, nu eu, nu noi astia cativa de-i perpelim pe toate partile de niste multe luni.

Mbooon. Pai ce nu v-am zis, e ca de atunci am continuat cu interpelarile la autoritatile romane, si ce sa vezi. Am primit un raspuns oficial de la Ministerul Educatiei, care zice asa:

Hopaaa! Deci stai asa. Cum?

“Daca unitatea de invatamant nu figureaza pe acest site (adica Aracip.eu), inseamna ca aceasta nu are acreditare sau autorizatie de functionare conform prevederilor legale.”

Vaaaaaiiiii… Dar cum asa ceva?
Adica Cerehard NU are nici acreditare si nici autorizatie de functionare conform prevederilor legale pentru ca NU se afla pe siteul Aracip?

Nu stiu ce sa zic, chiar nu ma asteptam la asa ceva, pentru ca duamna Adriana zice ca ei sunt cu toate alea in regula si au primit si felicitari, ma.

Cum sa ziceti ca n-au aia si ailalta daca a dat ea mana cu cate o secretara si i-a zis “Bravo, mami! Girl power! Rupe tu fasu legilor din Romania, si fa-ti tu acolo scoala fara sediu, fara profesori calificati si care trimit copii de 9-10 ani cu metroul ca sa-i responsabilizeze (se aude, Irene? Hai, pup😘), si fara acreditari pana la urma, ca da-le-n tocurile mele, ce mai conteaza alea! Tu ai un vis, fata! Meic it hepan!”.

Nu, nu. Ca ei au acreditare. De British Curriculum School, recunoscuta de nenea Mark Evans de la Penta si de neamu’ lui. Atat. Ca la Ministerul Educatiei din UK n-a auzit nici dracu de asa ceva. Nu exista!

Dar sa revenim, ca o dam in alte alea. Sa vorbim despre strigatul disperat al unei zeite wannabe, prinsa cu mâța-n sac, si lasata fara sclipici de raspunsul oficial al lui Radu Szekely, fost secretar de stat in Educatie, actual consilier al ministrului Sorin Cîmpeanu.

Recent, Adriana Braescu, presedinta ONGului Re-Design care se da scoala de cativa ani incoace, a trimis un newsletter in care da cu muci-n fasole, amesteca bine si apoi o serveste urmaritorilor lozincilor pro anarhie si anti sistem educational romanesc, al carui rezultat si ea este, de la primele clase pana la doctorat neterminat.
Incepe cu un urlet victimizant, de sfant care-si sfasie camasa tremuranda de pe pieptul care-i pulseaza sacadat in pasiunea dreptei credinte.

 

 

Nu sunt primele de acest gen. Si nici ultimele, daca imi ingaduiti, duduita draga. Nu pana nu o sa aveti interdictia de a mai folosi termenul “educatie” in activitatea intreprinsa prin ONGuri cum este Re-Design.

Cu alte cuvinte nu sunt primele, dar lor (ca e un grup, nu va inchipuiti ca e singura) li se cam falfaie. Ca na, de ce ar pleca oamenii urechea la institutiile statului? Da-l in ma-sa de stat, ca si asa ne rupe si ne fura si nu ne ajuta cu nimic.
Este?

Vag, generic, nenominal. Toate autoritatile din Romania si din UK contactate de noi, vorbim de cele competente si relevante in aceasta speta (ca nu ne duceam la Drumuri si Poduri sa verificam) zic ca Cerehard NU e scoala de niciun fel. Noi am semnat niste balarii evazive in urma unor asigurari verbale, greseala pe care sunt sigura ca niciun parinte nu o va mai face in vietisoara lui, si acele promisiuni nu au fost infaptuite.

E foarte simplu. S-a promis ca se va obtine fara dubiu acreditarea de British School Overseas, nu s-a livrat.

Asadar, acceptate si recunoscute DE CARE autoritati?

O agentie de inspectare care printre altele are unda verde sa inspecteze si scolile britanice, nu este autoritate! Autoritate este DfE, Department for Education, adica Ministerul Educatiei, caruia agentia asta ii raporteaza.
A, ca agentia da de la sine putere clasificari si sub clasificari, nu da nimeni o ceapa degerata! Cat timp pentru Ministerul Educatiei clasificarile alea nu conteaza, e fix egal cu zero!
Agentie condusa de un individ a carui nevasta are si ea un centru educational, si mai nou si-au deschis sediu in Romania, ca au inteles ca e rost de prosti cu bani.

Sa incepem cu esentialul din primul paragraf.

Da, Cerehard a primit un aviz de la agentia aia de care ziceam mai sus prin 2018, dar el, si daca ar fi contat pentru Ministerul Educatiei din UK, este legal nul 🙂

Oh, the horror, cum asa ceva?
Pai uite asa. Pentru ca entitatea juridica existenta se numeste Asociatia Re-Design. Cerehard, adica numele lor de scena, nu a existat legal pana anul acesta cand, prin Februarie-Martie s-au depus actele pentru a-l face marca inregistrata.

Adica daca eu am firma Cruci si Schiuri SRL si vreau sa mi se zica Garofitza Sclipicioasa, eu nu pot sa fac cu nimeni vreun act legal pe numele Garofitza Sclipicioasa! Intelegeti? Ca nu e legal!

Booon. Mai departe! Aia cum ca Penta e singurul inspectorat e bullshit. Sunt vreo 4-5 de toate, verificabil pe siteurile oficiale din UK.
Dar de, trebuie sa mentina elitismul de fatada, sa priceapa oamenii ca asa exclusivitate nu mai vad in viata lor.

Mai jos ce zice?
Ca Cerehard nu a solicitat si nu va solicita acreditare la Aracip.

Pai si mai sus ce ziceai, maica? La ce te-ai mai dus sa iti prezinti oferta educationala la Aracip, daca nu aveai de gand sa ceri acreditare?
Sau te-ai dus si te-au respins, apoi ca vulpea care nu ajunge la struguri ai zis ca “Nu, ba, de fapt eu nu va vreau pe voi, si n-am nevoie de acreditarea voastra! Ptiu! Ce? Nu imi dati acreditare? Pai nici nu-mi trebuie, ba, saracilor! Ca imi iau io de la Evans una cu shaijdamii da euro! Na!”

La finalul acestui paragraf, dragii mei, ne da fatala. Demonstreaza ca ea este rodul sistemului clasic educational prin excelenta, si ne aminteste a miliarda oara premisa pe care se bazeaza toata aceasta sarada conceputa de ea: procentul de 44% de analfabeti functional, adica oameni care sunt capabili sa citeasca un text dar nu-l inteleg, procent de care se face vinovat sistemul.
Repeta de ani de zile, obsesiv treaba asta.
Mergand pe aceeasi idee a conceput tot pana acum.
“Laaasa, ca fraierii nu pricep. Laaasa, ca le invart acolo niste termeni sa ii zapacesc nitel si imi mananca din palma. Laaasa, ca astia si asa pun botul la tot ce e strain. Un cacat englezesc daca le pui in fata, zic ca e amandina.”

Al doilea paragraf din aceasta imagine este fals si dovada ca, la o secunda dupa ce a scris despre analfabetismul functional, il si testeaza 🙂

”In calitate de”. Nu. Cerehard nu are nicio calitate de organizatie furnizoare de educatie care organizeaza si defasoara, pe teritoriul Romaniei, activitati de invatamant corespunzatoare unui sistem educational din alta tara.
A, ar fi avut aceasta calitate in cazul in care Aracip ar fi zis treaba asta.

”Cerehard poate solicita Aracip recunoastere”.
Poate, dar n-o face.

“Iar din acest punct de vedere prevederile legale sunt indeplinite.”

Alo, Balaceanca! Care prevederi legale sunt indeplinite? Adica ONGul care nu are calitatea de care ai zis poate cere acreditare la Aracip, dar nu o face si nu are de gand sa o faca, si prin urmare prevederile legale sunt indeplinite? Trai-ti-ar tie conexiunea din cloud (ca zice ca are scoala in cloud) ca are vreun cacat de sens fraza asta si e “reassuring” pentru parintii inselati!?

In intalnirile alea, da, sigur, s-a discutat. S-au discutat promisiuni si minciuni. Din vara lui 2020 ea spune ca Cerehard e scoala britanica. Deci despre ce vorbim aici?

Eeeei, my lovelies, in urmatorul paragraf o da la coarda sensibila.

Pe principiul “Dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine, dai in scoli, laboratoare, dai in clasa muncitoare!”

Pana acum s-a lamentat patetic, acum da strigatul la arme. Ii face pe oameni sa se simta implicati, responsabili, datori sa ia pozitie, sa faca dracului ceva, sa le ia apararea.
Aia cu chemarea persoanelor responsabile de transmiterea de informatii false la adresa Cerehard sa raspunda in fata justitiei ne-a amuzat cel mai tare.

Dar te rugam, Adriana. Da-ne in judecata, ca sa te punem pune sa ne platesti si avocatii pe langa despagubirile pe care ni le datorezi si care cresc cu fiecare luna care trece, in care noi nu ne vedem banii inapoi si tu continui sa faci inscrieri cu un tupeu jegos incredibil.

Apoi incheie newsletterul cu periuta in mana.

 

Finalul este unul sublim, un citat din John Holt, pus cu pricepere la final, cu evidentul si gretosul scop de a manipula si de a responsabiliza oamenii care inca ii tin partea. Le da un sentiment de importanta, planteaza samanta, si apoi asteapta sa se asmuteasca singuri asupra oricui zice ceva nasol de mareata scoala fara egal in lume.

Ei bine, draga mea, generalului din tine, general de gasca de indivizi care probabil au fost niste umbre prin liceu si facultate si acum au pus de o gasca ce se considera “cool”, mai devreme sau mai tarziu i se vor smulge tresele de pe umeri.

Cum ziceai mai sus, curaj si perseverenta. Le avem din plin 😉

 

Elena
Follow Me
Ultimele postari ale lui Elena (vezi toate)

Articole recomandate

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: