Suport din plasa pentru fasole

Lumina puternica si directa nu e cea mai buna pentru poze, dar lucram cu ce avem.
De N ori am zis ca filmam cand mai facem cate ceva orin curte si gradina, doar ca atunci cand te apuci de treaba iti taie tot sporul sa asezi telefonul, sa il muti, sa dai stop, sa schimbi unghiul, sa verifici lumina.
Practic treaba dureaza de vreo doua ori mai mult daca n-ai in preajma pe cineva care sa nu ajute la treaba, doar sa stea sa te filmeze.
De asta varianta cea mai rapida e asta cu pozele.
Inca si mai rapid de atat e sa faci colaj, pentru ca sa stai sa editezi fiecare poza in parte iar mananca o gramada de timp, si stim.
Ain’t nobody got time for that! :))
Aveam de acum vreo 2 ani, de cand am facut gardul, niste plase sudate.
Niste namile la un 2 pe 4m care intre timp au ajuns in gradina, au crescut buruieni prin ele, ocupau loc de pomana, si toata lumea stia sa nu treaca pe acolo ca risca sa vina in cap. Nu le vezi, ti se agata papucii in ele si pici cu nasu-n Coada Soricelului si ce alte buruieni mai sunt pe acolo, de iti faci infuzie cand iti da borsu’ pe nas, vrei-nu vrei.
Am apucat acum vreo luna sa pun fasole, fara vreo speranta ca chiar o sa creasca ceva, si din cata am pus, a iesit cam jumate.
Bucurie mare pe mine, mai ales cand am vazut frumusete de pastai pe care urmeaza sa le pun la borcan de halit cu usturoi la iarna.
Hai ca balesc numa’ cat va zic.
Eh, am curatat bine buruienile de pe langa tufele crescute, fiind doua soiuri unul s-a labartat foarte tare si s-a impletit cu volbura deci a trebuit descalcit, si apoi am trecut la crearea suportului.
Impreuna cu sotul am scos o plasa din hatis, am pus-o pe lat in forma de S intre tufele de fasole, i-am batut cate un par de lemn in locurile esentiale, am intarit cu niste sfoara legata de pari si plasa ca sa nu avem surprize, si am agatat fasolea de plasa ca mai departe sa isi vada singura de drum tot mai sus.
Anul viitor voi pune fasole pe langa plasa, astfel incat sa se catere din prima acolo unde trebuie.
Solutie ieftina, eficienta si rapida.
Abia astept sa o culeg
Elena
Follow Me
Ultimele postari ale lui Elena (vezi toate)

Articole recomandate

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: