Reteta de sos de paste cu busuioc

Sa vorbim putin despre sosul meu de azi. Sos de paste cu busuioc delicios si simplu de preparat.
Am facut o cantitate mica pentru inceput, pentru ca busuiocul creste in cantitati limitate.
Mai astept cateva zile si il mai chelesc putin pentru tura a doua.
Asadaaar:
Ulei de masline cat sa acopere fundul cratitei (cred ca are vreo 2-3L a mea), 4 cepe potrivite tocate marunt, calite cateva minute pana cand ceapa devine translucenta.
Apoi se umple oala cu rosii pasate.
Eu le-am spalat, taiat ca pentru salata si faramat cu mixerul vertical. Cred ca mixer ii zice. Ala cu elice de taie in capat.
Am lasat sa dea cateva clocote, am pus sare si piper (puneti dupa gust), apoi am lasat sa clocoteasca la foc mic pana a scazut cantitatea cam la jumatate. Se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda.
Dupa ce a scazut, am inchis focul si am adaugat busuiocul.
Am amestecat si am pus in borcane.
Intamplarea a facut sa mai ramana vreo doua linguri, si pe cuvant daca nu era sa ling cratita dupa ce le-am luat de acolo sa nu se iroseasca.
Cateva ingrediente simple, dar rezultatul ataaat de gustos!
Re-co-mand!
Atatea rosii am mancat azi, ca probabil mi s-a indoit sangele cu zeama de rosii. Nu stiam de ce imi lua atat de mult sa umplu castronul cu rosii de pasat :))
Dupa ce am umplut borcanele le-am strans bine si le-am pus asa fierbinti cu capacul in jos, acoperite cu un prosop.
Daca vreti, le puteti si fierbe. Eu sper sa tina asa, ca n-am oale largi si nu stau cu cate 2 borcane la fiert in cate o oala. Am rabdare dar nu in halul asta.
Enjoooy 🍅
Elena
Follow Me
Ultimele postari ale lui Elena (vezi toate)

Lasă un răspuns