Negro, El Negro si dume de oameni mari

Stiti, exista oameni batrani, oameni care se simt batrani in general, si oameni care se simt batrani in particular, legat de un anumit domeniu.
Eu, de exemplu, sunt „batrana” in ce priveste cultura muzicala (mai ales) urbana. Ca sa nu zic bucuresteana.
Adica sunt din aia pe care ii atingeau candva melodiile care vorbeau de blocuri, Garda, obiceiuri si alegeri proaste, copii fara minte, prime iubiri cu miros de smog si tutun, d-astea.
Si acum imi trezeste amintiri (exemplu mai din zilele noastre), Carla’s Dreams cand zice „pe strada ta ne stiau toate felinarele” sau „scara 2, la etajul 7”. Atat ca eu stateam la 8.
Eh, si serile trecute cand fulgera si ploua de rupea, ca in filmele alea unde se simuleaza ploaia cu furtunul de pompieri, mi-am adus eu aminte de o melodie din adolescenta mea zbuciumata.
In capul meu suna bine, dar de scos pe gura nu prea mai iese nimic bine de vreo 6 ani de zile in afara melodiilor de copii.
La melodii de copii aveam cateva variante.
„Rain, rain go away” dar nu voiam sa-l cant pentru ca voiam sa ploua sa mai putem respira si noi, „Mandru curcubeu” si Dumnezeu ma ierte, era noapte, „Itzy wintzy spider” (exclus), sau „Ploaia ploua pic-pic-pic” care ma adoarme instant.
Maaai si in capul meu incepe asa, leganat, pe ritmuri de reggae:
„Ploaia care va cadea, pacatele toate mi le va spala. Ura si iubire parte-n parte, sunetul de reggae se aude de departeee!”
Yas, man!
Fredonez eu de vreo doua ori, pe astia ai mei ii lasa reci talentul meu.
La care zic ia. Sa ii zic sotului, sa stie ce mormai acolo, chiar daca se vede de pe Luna ca nu il intereseaza:
– Looove! Fii atent ca mi-am amintit eu o melodie de cand eram pustioaica. E a unora carora le zicea El Negro.
Intre noi fie vorba, era ori asta, ori „Ploua infernal si noi ne iubeam prin mansarde”. Ca v-am zis ca stateam la 8, si cu asta al meu nu mergeam de nebuni prin mansardele oamenilor. Ca ne stim de mult tare.
Se uita el la mine, insensibil la vibeul artistic urban care ma lega pe mine de ploaie si de sunetul de reggae, si cere lamuriri:
-… Ă… Aia care fac salata de icre?
Da, ma. Fix aia 😂😂😂
Voi o stiti? Daca aveti peste 30 de ani si ati stat la oras e cam greu sa nu o stiti 😁
Elena
Follow Me
Ultimele postari ale lui Elena (vezi toate)

Articole recomandate

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: