Materiale educative pentru copiii pasionati de geografie

Materiale educative pentru copii sunt o multime in zilele noastre si se gasesc la discretie pe foarte multe siteuri, doar ca uneori poate fi coplesitor sa le cauti, sa pui la punct o lista cu ce iti trebuie si sa reusesti sa plasezi o comanda in timp util fara sa pierzi zile intregi online punand si scotand produse din cos pana termini de analizat si comparat.

Ce vreau sa va arat astazi, pentru ca am primit intrebarea asta de cateva ori, este o selectie de materiale didactice pentru geografie.

Homeschoolerul nostru inca nu este interesat de toate, dar noi stim ca ne-am facut datoria sa i le prezentam. Inca nu este momentul pentru unele dintre ele, dar va veni cu siguranta atunci cand el va fi pregatit, la fel cum s-a intamplat si pana acum.

Fara sa mai lungim vorba, iata cateva materiale educative care ajuta copiii sa invete geografie. Unele sunt interactive, altele mai old school, voi alegeti ce considerati ca li se potriveste mai bine copiilor vostri.

1. Harta interactiva a lumii, Momki, bilingv romana-engleza

Prima data cred ca am vazut harta asta acum vreo 4 ani. In urma cu 2 ani si ceva i-am cumparat-o lui Seb cu aproximativ 200 de lei. Acum vad ca este la un pret mult mai bun ca atunci, aproape la jumate, si credeti-ma ca merita fiecare banut.

Harta se pune pe perete sau pe podea si are o multime de functii destepte care te fac sa nu te mai dezlipesti de ea. Detalii gasiti in descrierea produsului, accesand linkul de mai sus.

2. Puzzle maxi de podea, cu Harta Lumii

Puzzleurile nu cred ca intra la materiale didactice, dar il avem pe acesta si inca unul cu Harta Romaniei care ne plac tare mult.

3. Glob pamantesc

Globuri pamantesti sunt de foarte multe feluri si marimi. In functie de ce anume va doriti si va place puteti lua un glob pamantesc luminat, glob pamantesc clasic, glob pamantesc gonflabil sau glob pamantesc interactiv.

Toate sunt interesante si pot servi ca material didactic de mare succes in invatarea geografiei.

4. Atlase

Cu informatii despre harta fizica, harta politica, habitate, clima, fauna si alte detalii despre diverse tari si regiuni de pe glob, atlasele sunt surse bogate de informatii importante pe care copiii le pot invata si asimila.

5. Harti

Hartile, fizice sau politice, sunt instrumente esentiale in invatarea geografiei. Chiar daca proportiile nu sunt pastrate intotdeauna fidel masuratorilor din teritoriu, este esential ca orice persoana sa invete sa citeasca o harta. Pentru a-i coopta pe cei mici in aventura cititului unei harti, puteti lua o harta detaliata a tarii in care locuiti si sa cautati impreuna cu ei orasul, localitatea sau satul in care stati. Vor fi cu siguranta fascinati.

 

Spor la achizitionat materiale si la invatat. Daca aveti si alte idei de materiale educative pentru invatarea geografiei, le puteti lasa in comentarii.

Elena
Follow Me
Ultimele postari ale lui Elena (vezi toate)

Lasă un răspuns