Floarea este rosie

O experienta recenta m-a pus putin pe ganduri, si am ales ca in postari de acum inainte sa nu mai dau detalii partiale din viata noastra personala fara sa le incadrez in context, cu intreaga istorie insirata pentru a nu lasa loc de interpretari. Sau cel putin nu unor interpretari absurde si total rupte de realitate.
Apoi mi-am amintit un exemplu pe care il dadeam nu demult unei prietene. Cel cu floarea rosie.
Daca scrii pe internet, unde vrei tu, ca o floare este rosie, apoi atasezi o poza (desi nu este absolut necesar), oamenii de pe internet vor reactiona.
Si pentru ca suntem uneori atat de limitati si rigizi, uitam ca punctul nostru de vedere este doar atat. Un punct. Un punct dintr-o mare de puncte, care nici macar adunate nu vor completa imaginea intreaga.

Pentru ca atunci cand citim o poveste sau vedem o imagine, le filtram printr-o serie de elemente la fel de limitate: ochii nostri, experienta noastra pana in acel moment, bagajul emotional acumulat, viziunea, perceptiile si reperele noastre despre ce e bun si rau, despre ce ar trebui si ce ar trebui sa nu, despre ideea noastra legat de ce ar putea fi gresit sau corect.

Asta este unul din motivele pentru care eu nu sunt mare fan oameni in general, pentru ca dau mult prea multa bataie de cap. Am trecut de varsta cand simteam ca as avea ceva de demonstrat lumii, si am ajuns in stadiul in care mi se pare pierdere de timp si extrem de obositor sa explic niste lucruri care mie imi par evidente, desigur, din punctul meu de vedere. Cu toate astea, uneori o fac. Asta pana ne-om muta in Alaska si ne rupem de civilizatie. (“Aoleu, dar protectia copilului ce o zice ca vreti sa duceti copilul in frigul ala?! Thuamne fereste, apara si pazeste!”😱🥴)

Asadar, daca vreodata cineva ar scrie pe batranul world wide web ca o floare este rosie, cum ar fi acest tip de floare:

Reactiile oamenilor, filtrate si personalizate in functie de psihicul si sufletul fiecaruia, ar fi dupa cum urmeaza:

– Care din ele?
– Are si verde, nu doar rosu. Normal, frunzele nu conteaza.

– Cred ca e mai mult un… un stacojiu, asa, la baza, si la varfurile petalelor da spre oranj.

– Da’ ti-a dat cineva voie sa folosesti poza asta? Voi, astia tineri, credeti ca vi se cuvine orice.

– Sigur sunt mega stropite si poza “fotosopata”. E prea rosu rosul ala.

– Mda. De florile galbene din spate nu pasa nimanui. Lume ignoranta.

– Nu vezi ce aiurea e facuta poza asta? Nu are un element pe care sa iti focusezi atentia, hop o mana de buruieni colorate acolo.
– Eu am auzit ca fotograful si-a inselat nevasta…

– Eu am auzit ca ii mananca pensia ma-sii…

– Tot taranul face poze acum. Fara scoala, fara studii, fara nimic. Niste bagatori de seama cu aparate in mana. Pai pe vremea cand faceam eu poze la flori voi faceati baloane de muci la nas!

– Sunt atatea flori acolo! Cum adica “floarea este rosie”? “Florile sunt rosii”!
– Toate florile conteaza!
– Hashatg me too…

– Pentru aranjamente florale intrati pe pagina mea!

– Bah… E chiar misto poza asta 🙂

 

Sa continui? Nu mai continui. Cred ca ati prins ideea.
Asa ca… Dragilor, povestea e simpla. De acum vom pastra subiectele strict in sfera de HS, DIY atat cat imi va permite timpul, si voi impartasi cu voi din frumusetea vietii la tara. Asa cum o vedem noi, din punctul nostru de vedere si din casuta noastra plina de armonie. Si daca imi pun mintea, poate fac vreodata si un vlog.

Cui nu ii place, poate cauta orice alte subiecte sunt de interes pentru domniile lor. Ca eu asa stiu, daca nu iti place si nu te afecteaza in niciun fel personal, real si nu inchipuit, nu te uiti. E ataaat de simplu!

V-am pupat si promit ca ne vom citi mai des de acum.

Elena
Follow Me

Lasă un răspuns