Prima vizita a copilului la muzeul Antipa

Sau „cei mai bine investiti 52 de lei ever”.

Nu, nu atat costa intrarea, va zic imediat pe ce i-am dat.

Pentru ca de duminica trecuta m-a strafulgerat un iz de schimbare (tot anul asta a fost cu si despre schimbari, deci nu m-oi pune acum de-a curmezisul), am facut niste liste despre care o sa va povestesc curand si am planificat pentru azi, joi, o vizita la muzeul Antipa.

Pentru ca noptile trecute ne-a tot trezit la ore inumane cum ar fi 4 sau 6 dimineata, astazi a dormit pana aproape la 2. Dupa amiaza 🤦‍♀️

Nu am de ce sa il stresez cu trezitul la o anumita ora pentru ca exact asta este, stres inutil. Asa ca l-am lasat sa doarma cat i-a trebuit.

Dupa ce a facut ochi, m-a pocnit lenea mascata sub varii motive, intemeiate de altfel.

„… Dar nu am gatit nimic pentru azi! Si ui’ ce canicula e afara, cum sa scot copilul in soarele asta? Si canile cine mi le picteaza pentru actualizarea de stoc de pe 3 Septembrie?!”

Pentru ca imi sunt o foarte buna sfatuitoare si aware of my own bullshit, sa ma exprim delicat, a venit si raspunsul.

„Ho, ca n-oti crapa. Ii dai acu’ sa bage ceva in burta, plecati, cat sunteti voi plecati curata Dan niste cartofi, faci ceva cand vii si aia e.

Cald, a? Pai ai de gand sa mergi pe jos din Berceni pana la Victoriei? Oricum o sa stea fix 5 minute in soare si trust me, n-o sa se topeasca.

Canile, daca iti pui mintea cu ele, intr-o zi le faci. Apoi pan’ se usuca, pana le dai lac, s-a dus saptamana, pa.”

N-am mai stat sa supra gandesc situatia, ne-am imbracat si am plecat.

La intrare am platit 20 de lei, un adult si un copil.

Pentru a ni se permite sa facem fotografii, am platit inca 10 lei.

Pentru ca e joi, nici prea multa lume nu a fost, deci tocmai bine.

Am coborat treptele pe unde ni s-a spus si am intrat intr-o lume fascinanta pentru un copil de 4 ani care iubeste enorm animalele: animale marine, pasari de tot felul, animale din savana etc. Practic erau grupate animalele pe habitate, lucru foarte util atunci cand cauti sa si inveti privindu-le. Copiii mai maricei au mai multa rabdare sa si rasfoiti informatiile din fata fiecarei vitrine, sa discutati pe tema asta, sa analizati ce si cum. Rasfoit impropriu spus, pentru ca sunt ecrane cu informația in format digital, foarte smart gandite si explicate.

Foarte important: geamurile vitrinelor au cam 1cm grosime si sunt un soi de child proof. In caz ca e vreun pici entuziasmat prea tare si te poticneste cu mainile in geam, sunt foarte slabe spre zero sansele sa il crape sau sa il deplaseze in vreun fel.

Cu un energic de 4 ani a fost pe cat de mare placerea, pe atat de rapid pasul.

Ce-i drept a fost un alt pusti care ne-a intrecut si care avea o perioada de concentrare de maxim 2 secunde. Scotea un”wooow” si alerga mai departe 😁

Seb s-a oprit cu drag sa admire animalele pe care le stia din carti, de cate ori vedea o vitrina enumera 4-5 animale, pe altele le citeam de pe placuta, iar pe de alta parte era uimit de lumini, de zonele intunecate, de adevaratele dimensiuni ale animalelor care erau imense fata de cum le stia el din carti.

Singurul loc in care a avut retineri sa intre a fost pestera, pentru ca erau doar cateva luminite aprinse, dar cand l-am luat de mana a prins incredere.

Am vorbit despre stalagmite si stalactite si cum se formeaza fiecare.

Cand am ajuns pe la jumatatea turului a inceput sa oboseasca, dar a fost fascinat pana la capat.

Dupa ce am incheiat turul, am vrut sa profitam de ocazie si am mers sa vedem si expozitia de fluturi tropicali vii.

Sunt fluturi frumosi tare, mari si colorati, nascuti si crescuti in sera muzeului. Ii puteti admira pana pe 8 Septembrie la Muzeul Antipa.

Intrarea la fluturi ne-a costat 12 lei de adult si 10 lei de copil.

Pentru ca atunci cand am ajuns noi se pregateau sa inchida, deci era destul de tarziu, fluturii erau destul de obositi asa ca zburau putin spre deloc. Am avut bafta ca unul sa se aseze pe piciorul meu si l-am admirat indeaproape.

In rest, daca mergeti cu copii mici, trebuie sa aveti grija sa nu ii calce in picioare pentru ca ei se aseaza oriunde, inclusiv pe alei.

Aveti si detalii despre speciile crescute acolo scrise frumos si detaliat, dar evident ca nu a avut domnisorul rabdare sa citim.

Era atat de obosit si hamesit ca dupa cateva minute de admirat fluturi cerea scaun sa isi odihneasca picioarele 😄

Am incredere ca in cateva luni cand ne vom intoarce vom incetini pasul si vom invata mult mai multe lucruri interesante despre animale.

Va recomand cu mare drag sa ii duceti pe cei mici macar o data la Muzeul Antipa. Totul arata la superlativ si este o incantare atat pentru copii cat si pentru adulti.

Elena
Follow Me

Lasă un răspuns