Mici afaceri prietenoase cu viata

izdeviata-afaceri-pietenoase-cu-natura

Pentru ca am ajuns intr-un punct in care ne comportam cu planeta pe care traim de parca am mai avea una de rezerva, in urma cu aproximativ o luna am lansat un apel catre o mana de antreprenori care fac lucrurile putin… altfel 🙂 Fiecare are o poveste frumoasa de spus, afacerea lor se pliaza tare armonios pe nisa blogului nostru, asa ca va invit sa le cititi gandurile mai jos. Este vorba de cateva doamne ale caror pasiuni sunt prietenoase cu natura, aduc un plus de frumusete, educatie si cultura, si prin activitatea lor fac mediul in care traim mai prietenos 😀

Le multumesc si le doresc va visele lor frumoase sa infloreasca.

Pietricica cu Emotie

Sunt Raluca, de profesie farmacist clinician, insa de curand mi-am descoperit o mare pasiune: aceea de  a le reaminti celor din jur de bucuria lucrurilor simple. Cred ca oamenii cauta emotii si vise, culoare si provocari, un contrast evident de alb si negru presarat cu forme artistice inegale. Astfel ca, din respect pentru natura si din dorinta de a crea emotie, indrum pietrele sa contureze o poveste de viata luand nastere tablouri „de suflet”. Incerc sa transmit cat mai aproape de realitate povestea fiecaruia si astfel sa imi potolesc „setea” de a aduce bucurie si de a crea inedit, utilizand materiale naturale. 90% din tablourile realizate pana acum sunt personalizate, dupa povestea celor dragi sau povestea personala a celui care da comanda. Consider ca alternativa tablourilor anoste care se găsesc în orice magazin de bricolaj, este întotdeauna un tablou realizat manual, cu migală și dragoste.Sunt cadouri care ofera o clipa de fericire, atunci cand le oferim, si cadouri care raman pentru totdeauna pe noptiera si ne reamintesc mereu de cel de la care le-am primit.
Pagina mea de facebook/instagram este PietricicaCuEmotie (https://www.facebook.com/PietricicaCuEmotie/)

Paunitza’s Stuff

Pasiunea mea a inceput din dorinta de a imi purta sanatos fetita. Asa am descoperit wrapul, slingul cu inele si ssc-ul. Culorile si textura wrapului tesut precum si un bebelus in continua evolutie au pus bazele proiectului Paunitza’s Stuff. Materialul este certificat oetex 100, babyfriendly, rezistent si are calitati speciale. Transform si reciclez fiecare bucatica de wrap tesut, nimic nu scapa nefolosit 🙂 . Creez coliere de alaptare/babywearing care ajuta in eruptia dentara a bebelusilor sau de plictiseala, jucarii senzoriale/de dentitie, protectii de bretele, esarfe/bavete. Am lansat pentru mamici si prichindeii mai maricei o colectie de ghiozdanele, borsete si gentute. Daca esti o mamica cool, te astept pe https://www.facebook.com/paunitzasstuff !

Libraria din Titan

Eu sunt Oana Jindiceanu, sunt mamă a patru copii, 2 băieți și 2 fete cu vârste cuprinse între 8 ani și jumătate și 1 an. 
Sunt de profesie actriță (independentă) și de mai bine de un an și jumătate, am pus bazele unei librării de tip pop-up.
Momentan, în Libăria din Titan se găsesc doar cărți ale editurii britanice Usborne, care are o politică 
prietenoasă cu mediul: acordă atenție deosebită surselor hârtiei, substanțelor folosite pentru tipărire (  https://usborne.com/about-us/who-we-are/ethical-policies/ )și promovează respectul față de natură prin mai multe titluri adresate copiilor (foto în atașament): 
https://org.usbornebooksathome.co.uk/librariadintitan/catalogue/catalogue.aspx?s=1&searchText=recycling
Noi suntem o familie (de artiști) care încearcă să-i învețe pe copii responsabilitatea față de mediul înconjurător. 
Am fost prima familie din blocul nostru care a început să arunce gunoiul selectiv, în anul 2009.
Încercăm să reducem pe cât posibil folosirea plasticului și reciclarea permanentă a celorlalte resurse. 
Încercăm o atitudine responsabilă și față de industria modei (unul dintre cei mai mari poluatori ai planetei).
Visăm să ne putem gospodări micul teren aflat la 80 km de București, în județul Ialomița, pe caream dori să cultivăm cele necesare traiului,
în mod ecologic.
Mulțumesc pentru oportunitatea oferită,

Librăria poate fi găsită și contactată pe:
Facebook:   https://www.facebook.com/librariadintitan/Instagram:   www.instagram.com/libraria_din_titan
Webhttps://org.usbornebooksathome.co.uk/librariadintitan

Luminaria Handcrafted

“Iubesc starea indusă de o lumânare parfumată! Porțelanurile le-am adorat din copilărie când o vizitam pe doamna Dumbravă, mult-prea-cocheta colegă de serviciu a mamei. Îmi permitea mereu să mă joc cu miniaturile ei prețioase. 

Am cumpărat multe lumânări… De porțelanuri nici nu mai zic! Însă, numai după naștere m-am hotărât să adaptez o idee prea puțin originală,  stilului meu. Astfel “a venit pe lume” Luminaria Handcrafted, unde propunem lumânări în ceșcuțe vintage, cu poveste. 

Materialele folosite sunt fie reciclate/reciclabile – porțelanurile, fie create respectând omul și natura – ceara de soia certificată ECO, fitilurile din bumbac netratat și uleiurile esențiale sau parfumanții naturali, obținute de la producători locali sau selleri autorizați. 

Să avem zile luminate și parfumate și, în același timp, să protejăm natura este filozofia ce ne ghidează pașii.”

Link-uri:

1. Fb: www.facebook.com/LuminariaHandcrafted

2. Instagram: www.instagram.com/luminariahandcrafted

Aniami’s Boutique

Pasiunea mea pentru bijuteriile din lapte matern a pornit din dorința de a păstra amintirea alăptării peste ani. 
Deși am avut un început foarte greu în alăptarea primului copil, nu am renunțat, am continuat cu gândul că, pe lângă cea mai bună hrană, îi ofer puiului meu alinare și confort. 
După luni de documentare și testare, am început să făuresc aceste bijuterii și pentru alte mămici, așa luând naștere Aniami’s Boutique.
Laptele este procesat și combinat cu diferite tipuri de rășini, ulterior decorat cu flori uscate, cordon ombilical, șuvițe de păr sau mesaje.
Deși timpul de execuție al acestor bijuterii este foarte îndelungat, între 6 și 8 săptămâni, merită așteptarea, deoarece rezultatul este unul spectaculos.



Tu in Centru

Sunt Adela Ioniță, freelancer și mamă a două fetițe. Sunt trainer, scriu și vorbesc despre dezvoltare personală, antreprenoriat și freelancing, sunt creator de conținut și colaborez cu persoanele care vor să își deschidă o afacere proprie.    

În 2014 am lansat proiectul Tu în centru prin care susțin oamenii care vor să se dezvolte personal și profesional, care simt că a venit momentul să facă anumite schimbări în viața lor, dar nu știu de unde și cum să înceapă acest proces.

În trainguri, îmi place să abordez cu prioritate segmentul de dezvoltare personală, fie că mă adresez persoanelor fizice sau companiilor.

Pe de altă parte, ajut persoanele care au afaceri proprii și își doresc mai multă vizibilitate online. În acest sens, am creat o secțiune pe blog numită “Povesti de succes” în care am publicat peste 50 de interviuri cu oameni care au reușit să-și dezvolte business-ul visat.

Elena
Follow Me

Lasă un răspuns